Rólunk - Dula Pincészet

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


A birtok, az egri Mezey-Mayer-Dula és erdőbényei Margittai-Szepsi Szűcs- Dula pincészetek mai tulajdonosa, az ősöktől örökölt gazdaság működtetője dr. Dula Bence és fia Dula Áron vallja, hogy a név, a tradíció kötelez. Az újrakezdés felelőssége nagyobb kihívás, mint a birtokalapítás. Egri és Tokaj Hegyaljai szőlőik szépen díszlenek, a visszafogott terheléssel magas minőséget produkálnak. Pincészeteik kialakulóban vannak, borkészítési filozófiájuk egyszerű. A természetes, kíméletes technológia szolgálja a szőlő illat íz harmóniáját, amely a borban úgy jelenik meg, hogy érezni lehet a táj, a fajta, a hagyomány szellemét. Aki megkóstolja boraikat, az egy kicsit boldog, egy kicsit elvarázsolt lesz, s nem felejti el a pillanatot. Egerben 35ha szőlőültetvényük van a legpatinásabb dűlőkben, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Blauburger, Pinot noir, Kadarka, Kékmedok, Syrah, Olaszrizling, Leányka, Tramini, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Ottonel muskotály fajtákkal. Tolcsván 3ha Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály fajtájú szőlőt művelnek, melyből jó évjáratokban aszú borokat készítenek.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz